Welkom!

Terug naar vorige pagina

Waarom een mei tai?

Wat is een mei tai?

Een mei tai is een Aziatische drager die het midden houdt tussen een draagzak en een draagdoek. Het is een stoffen 'lijfje' met een heupband en met schouderbanden die je knoopt. Zo heb je het gemak van een draagzak en het comfort en de nabijheid van een draagdoek.

Voor welke leeftijd?

Je kan een baby al vanaf de geboorte in een mei tai dragen. Dat geldt niet voor élke mei tai, maar wel voor de exemplaren die Babybij verkoopt. Dat komt omdat je van die mei tais de onderkant van het rugpand kan versmallen. Zo maak je de drager op maat voor jonge kindjes.

En als je kindje groter is gebruik je nog steeds diezelfde mei tai. De brede schouderbanden, die over je schouders vallen, verdelen het gewicht van je kind heel prettig over je schouders en je torso, waardoor je supercomfortabel kan dragen.

Voordelen en nadelen van een mei tai

Voordelen

+ Een mei tai is razendsnel is gebruik.
+ Een mei tai gebruiken is gemakkelijk te leren.
+ Een mei tai is onderling makkelijk uit te wisselen onder ouders: het is één maat, je hoeft niets te verstellen.
+ Met een mei tai kan je heel lang doen: je kan er een jonge baby in dragen, maar ook een dreumes of een peuter.
+ Een mei tai is vrij koel: er is maar één laagje stof over jou en je kind.

Nadelen

- De brede en lange schouderbanden van een mei tai kunnen een nadeel zijn in de herfst/winter, als je je kind buiten in de drager wil zetten.
- De schouderbanden van een mei tai kunnen te lang naar je zin zijn als je zelf heel slank of niet zo lang bent. Je kan je natuurlijk zelf inkorten.

Koop een mei tai

Babybij heeft verschillende merken mei tais in het assortiment. Bekijk al onze mei tais!