Welkom!

Terug naar vorige pagina

Draagzakkenoverzicht

Bij Babybij krijgen we regelmatig de vraag welke draagzak nou het meest geschikt is. We hebben er een heleboel en een keuze maken is dan ook niet altijd eenvoudig.

Gelukkig zijn we bij Babybij gecertificeerd draagconsulenten en ook door éigen ervaring goed op de hoogte van wat er op de markt is en wat geschikt is voor welke doelgroep. Alle dragers die we verkopen hebben we natuurlijk ook uitgebreid zelf getest.

Maar wat is nou de beste draagzak? Dat is een vraag die niet zomaar even te beantwoorden valt. De ideale drager is een hele persoonlijke keuze; het hangt af van wat je plannen met dragen zijn, wat je postuur is, hoe oud en hoe groot je kindje is en wat je mooi en handig vindt of juist niet. Om de keuze iets makkelijker te maken hebben we Het Grote Babybij Draagzakken Overzicht gemaakt met daarin een overzicht van de verschillende merken ergonomische draagzakken (oftewel soft structured carriers).

En kom je er dan toch niet helemaal uit? Of wil je toch nog iets meer weten? Geen probleem. Bij Babybij, de specialist op het gebied van dragen, voorziet je graag van een uitgebreid persoonlijk advies per mail.


Beco Babycarrier Soleil

Bekijk modellen en prijzen
Bekijk productvideo

De Beco Soleil is een draagzak met gespen. De drager is geschikt vanaf de geboorte tot de peuterleeftijd (20kg). Om een jonge baby in de Beco Soleil te dragen heb je een - los mee te bestellen - baby-insert nodig, om de hoogte van het zitje te verkleinen. De Beco is geschikt voor buik- en rugdragen.
De Beco Soleil heeft een slaapkapje om het hoofd van een slapend kindje te ondersteunen of je kind wat af te schermen van drukte, van weer of van wind. Het slaapkapje is afneembaar en met drukknopen vast te zetten.
Naast de Beco Soleil is er ook de Beco Gemini. Bij de Gemini is het zitje verstelbaar, is er geen los slaapkapje en de Gemini is ook te gebruiken voor heupdragen. Volgens de fabrikant is het door het zitje te verkleinen ook mogelijk om de baby met het gezicht naar voren te dragen. Dit raden wij als gecertificeerde draagconsulenten van Babybij ten zeerste af. Een kindje dat met het gezichtje naar voren gedragen wordt kan zijn/haar natuurlijke houding niet aannemen en krijgt een onnodige heupbelasting te verduren. Babybij heeft de Gemini daarom niet in het assortiment.


Boba Babycarrier

Bekijk modellen en prijzen
Bekijk productvideo

De Boba is een draagzak met gespen. Deze ssc is wat groter en werd in eerste instantie ontwikkeld voor wat oudere kindjes. De nieuwste vierde generatie Boba's (4G) kan je aanspannen aan de bovenrand, zodat ook de nek van een klein kindje ondersteund wordt. Bovendien wordt de Boba standaard geleverd met een (uitneembare) baby-insert, waarmee je ook een jonge baby al heel goed in de Boba 4G kan dragen.
De Boba heeft als enige draagzak (afneembare) voetensteuntjes. Hierdoor wordt ook een groter kind goed ondersteund in de benen. De Boba heeft een slaapkapje dat afneembaar is. De Boba is bij de schouderbanden op 1 punt verstelbaar. 
 

Hoppediz Bondolino
Bekijk modellen en prijzen
Bekijk productvideo

De Bondolino is een draagzak met klittenband op de heupband en lange schouderbanden die geknoopt worden. Er worden geen gespen gebruikt waardoor de Bondolino automatisch op de juiste maat voor iedere drager is.
De Bondolino is geschikt voor kindjes vanaf de geboorte tot ver in de peuterleeftijd (36mnd). Het zitje is te verbreden waardoor het goed op maat te maken is. Pasgeborenen kunnen met de voetjes in de Bondolino gedragen worden. De Bondolino is geschikt voor buik- en rugdragen, heeft een slaapkapje en de mogelijkheid om de heupband te vergroten door een tussenstuk te plaatsen.
Van de Bondolino bestaat een zogenaamde ‘zomerversie’, een dunnere variant die wat koeler is in de warmere maanden.
Daarnaast is er een slim-fit versie, waarvan de schouderbanden smaller zijn: prettig voor kleine en/of heel slanke mensen.
Tot slot zijn er de Poplin Bondolino's, die in tegenstelling tot de reguliere variant niet van draagdoekstof gemaakt zijn, maar van een soepeler dunner katoen. Hierdoor vallen de Poplin Bondolino's in het geheel wat 'slanker'. De reguliere versie voelt daarentegen steviger aan.


ERGObaby Carrier

Bekijk modellen en prijzen
Bekijk productvideo

Ergo heeft een assortiment met verschillende soorten dragers.
De Original is een gespen-drager, verkrijgbaar in een reguliere katoenen en biologische (Organic) variant. De Ergo Original is te gebruiken voor buik-, heup- en rugdragen.
De ErgoBaby Organic is qua maatvoering identiek aan de Original, maar is gemaakt van biologisch katoen.
De Ergo Performance is een sportieve drager gemaakt van polyester en mesh. De mesh voering voert vocht af naar de buitenkant van de drager, waardoor ouder en kind niet klam en zweterig worden.
De Performance is een wat grotere drager qua zitting voor de baby en adviseren wij om die reden pas zonder baby-insert vanaf ca. maat 74. Alle ErgoBaby Carriers zijn geschikt voor buik-, heup- en rugdragen.
Tot slot is er de ErgoBaby Travel collectie, met lichte klein opvouwbare dragers die zich prima lenen voor bijvoorbeeld op het vliegveld. Als je daar je kindje kan dragen hoef je geen buggy mee te nemen en dat reist wel zo plezierig.

Marsupi 

Bekijk modellen en prijzen

De Marsupi is een draagzak die werkt met klittenband. Deze drager is geschikt voor pasgeborenen tot ongeveer 1 jaar.
Makkelijk in het gebruik. Geschikt voor buik- en heupdragen. Eventueel voor rugdragen wanneer je daar hulp van een tweede persoon bij hebt.
Verkrijgbaar in verschillende maten, S-XXL, de maat is afhankelijk van de lengte en tailleomtrek van de drager. 


Storchenwiege Babycarrier

Bekijk modellen en prijzen

De Storchenwiege Babycarrier is een draagzak die je al vanaf het begin kan gebruiken. Je kan zowel de hoogte als de breedte van het zitje aanpassen, waardoor ook kleine baby’s er al fijn in gedragen kunnen worden.
De heupband van deze drager sluit met een klikgesp en de lange schouderbanden worden geknoopt, zodat je die als ouders niet onderling hoeft te verstellen.
De Storchenwiege Babycarrier is gemaakt van draagdoekstof en is een vrij dunne lichte drager. Je kan met deze draagzak buikdragen en rugdragen.
Aan de Storchenwiege Babycarrier zit een slaapkapje om het hoofdje van een slapend kindje goed te ondersteunen of om je baby wat af te kunnen schermen van weer, wind of drukte. Deze drager is qua gebruik vergelijkbaar met de Bondolino, maar door de wat smallere dunnere schouderbanden soms een prettiger keus voor smalle moeders.